The Forest At Duke

This project was one of the most challenging, and most rewarding to date. The best way to describe my task at hand was that I was asked to create " something out of nothing"- - literally. My client was moving into a small two bedroom apartment in a retirement community. Her home prior to her move was a stunning, large, architect designed custom built home on over two acres in Duke Forest. It was a home she raised her children in and lived in for over 40 years. An avid art collector, with an enormous art collection and a fine aesthetic sensibility, she was less than enthusiastic about the potential for creating a new home that would actually feel like her home in what was essentially, an empty box. 

The existing apartment consisted of one large room with a dining area, a living room, and a kitchen which was completely boxed in with walls and only accessible through a tiny doorway. There was no connection whatsoever between the kitchen and the main living areas. Depressing. The photos document the transformation of the original space... the kitchen had old stock oak laminate cabinets, bad wall paper and a vinyl floor. The dining and living room consisted of large blank walls, void of any character, and offered no opportunity for storage or display. Removing the wall between the kitchen and the living areas was the first job. We created a tiny jewel of a kitchen featuring custom cabinets, glass tile back splash, glass door fronts, granite counters and a gorgeous island for one with pendant lighting. In the dining room, we created a floating side board with a stainless steel top, and turned a closet into a bar! I found a stunning contemporary light fixture to compliment the dining room furniture she already owned. In the living area, we created another custom unit to compliment her existing furniture and house her vast collection of art glass and personal keepsakes. My client is so proud of her new home, she delights in showing it off to anyone considering a move into the Forest at Duke!